Технологія облицювання гіпсовою плиткою під декоративну цеглу.

З  8  березня!




Облицювання гіпсовою плиткою під різні фактури декоративної цегли.


Такі переваги плитки під декоративну цеглу, як невисока ціна, природне походження гіпсу - основи з якого виготовляють плитку, широкий вибір для застосування в оформленні вітальні, кухні, коридору та інших приміщень роблять цей облицювальний матеріал одним із незамінних у будівельних роботах та дизайнерських розробках.

Необхідні інструменти: Гумовий молоток, кельми (широка і вузька), кліщі, рівень, щіточка і пензлик, мішечок для цементного розчину, ножівка.


 Поверхня повинна бути твердою, рівною, чистою і сухою. Неприпустимі жирові забруднення. Якщо основа пориста (штукатурка і т.п.) або температура поверхні вище + зоо с, то її спочатку необхідно обробити грунтівкою, або клейовою сумішшю , на яку буде клеїтися плитка. До роботи можна приступати через 12 годин після її висихання.

 Попередньо розмітьте поверхню (горизонталь). Розділіть загальну площу на робочі ділянки, приблизно по 5 рядів плитки кожен.На шов відраховуйте 0,2-1 см.

Нанесіть клей "CeresitCT-11", "Perflix Knauf" або інший на невелику площу (0,5 кв.м.), щоб він не підсох до того, як Ви приклеїте плитку. Краще викладати ряди зверху вниз (Увага це стосується для плитки під декоративну цеглу), таким чином Ви встигнете видалити забруднюючий плитку клей.

 Працюйте зубчастим шпателем по діагоналі, щоб створити ребристу поверхню маси клею (6 - 8 мм).


  Вібруючим рухом щільно вдавлюють плитку в клейову масу. Починайте з зовнішніх кутів і обов'язково беріть плитку з різних коробок.

  



Для важкої плитки , наносьте клей не тільки на основу, але й на саму плитку, відразу ж приклеюючи її.

 
Якщо плитку зняти зі стіни, то вся її поверхня повинна бути рівномірно покрита клеєм. Таким чином Ви можете контролювати, чи правильно йде процес укладання.



 Бажаного формату домогтися просто - плитка легко пиляється. Крім того, зі зворотнього боку плитки можна зробити надріз, або насічку і по ним її розламати.

 Кусачками обробіть рівний зріз розпиляної плитки, щоб повернути їй втрачену "характерну нерівність".

 Розшивку виробляєте за допомогою сухої расшивочной суміші, розвівши його водою згідно інструкції. При правильних пропорціях розчин для розшивання має зернисту структуру, він липкий і напівсухий. Для кожної порції розшивки використовуйте одну і ту ж кількість води, щоб уникнути відмінності в кольорі.

 Розшивку необхідно проводити після того, як кладка висохне (24 години). Шпателем для розшивки заповнити розчином шов і розгладити його вдавлюючим рухом. Вертикальні шви, як правило, трохи тонші горизонтальних.

   
 Жорсткою щіткою видалити надлишки розчину зі швів, поки він не затвердів.




  
Розшивання швів можна проводити також злегка зволоженим пензликом, розгладити клей у швах, поки його шар не зрівняється з краєм плиток.







Для додаткового захисту фанеровані стіни обробити гідрофобною речовиною: типу «DelfinAtlas», Артисан № 7, Полімін, Полірем або іншими. Приступаючи до обробки, перевірте стіну - гідрофобізація проводиться при повному висиханні клейової і расшивочной сумішей через 5-6 доби.
 










Для оформлення вашої вітальні, індивідуального та неповторного вигляду  гіпсова плитка під старовинну декоративну цеглу

















Немає коментарів: